Nationale Pannenkoekdag succes op Westermarskoalle


25-03-2017 JOURE – De 11e editie van Nationale Pannenkoekdag is afgelopen vrijdag 24 maart op de Westermarskoalle in Joure niet ongemerkt voorbijgegaan. De leerlingen van groep 7 gingen enthousiast aan de bak om ouderen in het zonnetje te zetten. Zo'n 60 zelfgebakken pannenkoeken vonden gretig aftrek onder ouderen uit de buurt van de school. De kinderen uit de groepen 1 t/m 8 kregen ook allemaal pannenkoeken die waren gebakken door moeders van de leerlingen. De ouderen kwamen in de klassen een hapje mee eten en de hal van de school was ingericht als pannenkoekenrestaurant. Als extra kers op de pannenkoek kregen de ouderen een rondleiding door de school verzorgd door de leerlingen.

 "Het was één groot smulfestijn", aldus directeur Bert Kampherbeek en dat is zoals Nationale Pannenkoekdag bedoeld is: een feestje voor jong en oud met zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol. 

Initiatiefnemers Tefal en Koopmans organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal.

Daarnaast zorgde Marco’s eetcafé voor een stukje sponsoring van dit evenement. De eerste Nationale Pannenkoekdag vond plaats in 2007. Mede dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen basisscholen is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijk evenement.