Nagenoeg overal tropisch warm

27-08-2019 JOURE – Het wordt opnieuw een hete dag met veel zon en 30-34 graden. Lokaal is in het oosten vanmiddag een onweersbui mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. Ook morgen is het zomers met 26-32 graden. Wel stijgt de kans op een onweersbui. Vanaf donderdag is het minder heet met veelal temperaturen tussen 22 en 27 graden. Daarbij schijnt de zon en is het vaak droog.

Vanochtend schijnt de zon weer flink. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het is overal droog. De temperatuur stijgt snel en om 11 uur is het al 25-28 graden. De wind waait zwak uit het oosten tot zuidoosten.

Ook vanmiddag schijnt de zon volop en wordt het nagenoeg overal tropisch warm. Alleen op de westelijke Wadden, in de Kop van Noord-Holland en lokaal aan de Zeeuwse westkust blijft het kwik nipt onder de 30 graden. Elders is het tropisch warm met temperaturen van 31-33 graden. In het oosten en zuiden wordt het 34 graden en daarmee is het de heetste dag van de week en tevens ook van deze maand. Normaal is het eind augustus 20-22 graden.

In het oosten van het land komen enkele stapelwolken tot ontwikkeling en lokaal kunnen deze uitgroeien tot een lokale onweersbui. Over het algemeen is de buienkans klein en veruit de meeste plaatsen houden het droog. De zuidoostenwind blijft niet meer dan zwak. Aan zee kan een verkoelende zeewind opsteken.

Vanavond is lokaal in het oosten nog een onweersbui mogelijk, maar de meeste plaatsen houden het droog. In de nacht zijn naast wolkenvelden ook flinke opklaringen. Het blijft droog. De temperatuur daalt naar 16-20 graden.

Morgenochtend is het vrij zonnig met ook sluierwolken. Het is droog en het wordt weer snel warm. Rond het middaguur is het 24-26 graden in het westen en een hoogzomerse 27-29 graden in de rest van het land.

In de middag stijgt de temperatuur verder, maar alleen in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, groten delen van Brabant en in Limburg worden nog tropische temperaturen verwacht met 30-32 graden. In de rest van het land wordt het maximaal 26-29 graden. Het weerbeeld laat naast zon ook steeds meer wolken zien en in het zuiden en oosten van het land is lokaal een onweersbui mogelijk.

Morgenavond stijgt vanuit het zuidwesten de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien. Daarbij is kans op veel regenwater in korte tijd en ook hagel en windstoten zijn mogelijk. De buien trekken in de nacht naar donderdag over het land naar het noordoosten. De temperatuur daalt naar 16-18 graden.

Donderdag is het eerst bewolkt en in het oosten komen nog enkele buien voor en daarbij is nog onweer mogelijk. In de rest van het land is het droog en vanuit het westen klaart het flink op. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en in het noorden lokaal een bui. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden aan zee en naar 23-24 graden in de rest van het land. In het oosten en zuidoosten kan het nog zomers warm worden met 25-26 graden.

Vrijdag blijft het droog en zijn er naast wolkenvelden ook flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt naar 22-25 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Zaterdag komt de temperatuur weer wat hoger uit met 23-24 graden in de kustgebieden en een zomerse 25-27 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het lokaal 28 graden worden. Het weerbeeld laat zon zien, maar ook enkele stapelwolken en het blijft droog. Zaterdagavond neemt vanuit het noordwesten de kans op een bui toe.

Zondag is het enkele graden koeler met 20-22 graden, maar deze temperaturen zijn heel normaal voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien. 

Na het weekend is het koeler weer dan gebruikelijk met temperaturen van 17-19 graden. Het wordt ook wisselvallig met naast geregeld zon ook dagelijks kans op enkele buien.

(Bron: Weeronline)