Na het weekend volop zomer (maar niet voor lang)

15-06-2019 JOURE – Warmteliefhebbers kunnen vanaf maandag weer een paar dagen volop genieten. Er is flink wat zonneschijn en woensdag kan het lokaal ruim 30 graden worden! Het tropische weer is van korte duur. Onweersbuien verdrijven de hitte en na woensdag is het 20-25 graden.

Zondag wordt hert warme weer al ingeluid en daarna doet de temperatuur elke dag een stapje omhoog. Zo wordt het maandag 23 graden in het noordwesten tot 27 in het zuidoosten en is het dinsdag 24-29 graden. Woensdag beleven we de warmste dag van de week. In Brabant en Limburg loopt het kwik plaatselijk op naar ruim 30 graden! In de rest van het land is het woensdag 25-27 graden in de kustgebieden en 28-29 graden in het zuiden, midden en oosten. Aan de noordwestkust is het met 22-24 graden minder warm.

Onstabiel zomerweer
Hoe warm het na het weekend ook is, droog blijft het niet. Dinsdag ontstaan in het binnenland flinke stapelwolken en dan is er een kleine kans op een onweersbui. Tussendoor schijnt de zon en trekken dunne sluierwolken over het land. Woensdag is de buienkans groter en kan vooral later in de middag een plaatselijk warmteonweer opsteken. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag volgen mogelijk pittige onweersbuien vanuit het zuiden. Deze verdrijven de ergste hitte.

Wie niet zit te wachten op tropische hitte of onweersbuien heeft aan maandag een mooie dag. Het blijft die dag droog en flinke zonnige perioden en vriendelijke stapelwolken wisselen elkaar af. In het binnenland wordt het zomers warm met 25 graden of meer en in het westen is het 23-24 graden.

Op en af
Vanaf donderdag staat opnieuw een aantal koelere dagen op het menu. De maxima komen tussen 20 en 25 graden uit. Fris is het daarmee zeker niet. Normaal is het halverwege juni namelijk 18-21 graden. De zon laat zich regelmatig zien en er is kans op buien. Volgend weekend neemt de kans op warmer weer iets toe.