Na de meivakantie gaan een deel van de scholen weer open

25-04-2020 JOURE – De scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan vanaf 11 mei weer open. De regels zijn hierbij als volgt:

  • Basisscholen verkleinen de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij 50% van de tijd naar school. 
  • Kinderen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan weer volledig naar school. 
  • Er is noodopvang voor kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken en voor leerlingen die vanwege hun thuissituatie kwetsbaar zijn.
  • Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool gaat de eindtoets dit jaar niet door. Het schooladvies van de leraar is leidend voor de overstap naar de middelbare school. 

Tot de meivakantie geven de scholen onderwijs op afstand. Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg, onderwijs, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel noodopvang in de school en het kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen hun ouders blijven werken. Ook is er opvang voor kwetsbare kinderen. Deze opvang is zonder extra kosten. Komende weken wordt de noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen verder uitgewerkt voor de periode na 11 mei. Uitgangspunt is dat de noodopvang blijft. Tijdens de meivakantie is er geen onderwijs op afstand. 

Meer informatie: