Muziekvoorstelling ‘Tusken lân en wetter’

18-04-2022 JOURE – Zangeres Janna van der Honing en gitarist Herman Woltman brengen samen met kunstkenner dr. Jan Henk Hamoen de muziekvoorstelling “Tusken lân en wetter”. De door Janna geïnitieerde voorstelling is geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma die vorig jaar zijn 100e verjaardag vierde. 

Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met Jentsje zijn werk, waarbij zij werd geraakt door hoe Jentsje het Friese landschap schildert: vanuit de directe waarneming, geschilderd met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienen. Janna ontdekte een raakvlak met hoe Jentsje werkt en haar eigen werk als jeugd -en gezinsprofessional, zangeres en haar levensmotto waarin voorop staat: ga de werkelijkheid niet uit de weg, sta er middenin, wordt gewaar en leer er mee omgaan. Janna schreef vervolgens de muziek en Friese liedteksten voor deze voorstelling.Het publiek krijgt bij deze voorstelling een boekje met daarin afgedrukt de Friese liedteksten van Janna haar hand en de schilderijen van Jentsje waarop de teksten geïnspireerd zijn.

Tijdens de voorstelling hoort men de pure klanken van Janna (zang) en Herman (gitaar). Ze spelen met wat er zich op dat moment aandient: de omstandigheden bepalen de sfeer, het licht, geluid en beeld. De muziek wordt afgewisseld met verhalen over Popma en uitleg over meegebrachte schilderijen door Jan Henk Hamoen.

Kaartverkoop vooraf bij VVV Joure, Midstraat 99 of aan de kassa. De voorstelling is op zondag 24 april om 15.00 uur. Volwassenen betalen €15,00 en leden (Donateurs/Vrienden Stichting Hobbe van Baerdt kerk) betalen €13,50.