Museumkidsweek in Museum Joure


15-10-2017 JOURE – Herfstvakantie is Museumkidsweek. En daar doet Museum Joure natuurlijk ook aan mee! Tijdens deze week kun je het museum ontdekken met het programma Oan it wurk! Je krijgt een gereedschapskistje en een doe-blad, dat je door het museum leidt. Tijdens de Museumkidsweek maak je bovendien kans op een leuk familieweekend en staan er tafels vol met prachtig technisch lego en duplo en elektrotechnisch materiaal voor je klaar. Leef je lekker uit!

De Museumkidsweek duurt van 15 tot en met 30 oktober. Tijdens die periode kun je met de kids bij Museum Joure aan de slag met het programma Oan it wurk! Met dit programma ontdek je de werkplaatsen en ambachten van Museum Joure. Je maakt je eigen theezakje, maalt zelf koffie, slaat je naam met een pons in metaal. En naast doen is er ook van alles te zien: de kopergieterij van Keverling, de oude grafische werkplaats, ook heel veel mooie oude klokken en ook het familiehuis van Douwe Egberts, een knus huisje uit de 18e eeuw. Probeer ook onze fantastische schommels in de museumtuin.

Op 18 tot en met 21 oktober staan er ook tafels voor je klaar vol met prachtig technisch lego en duplo en elektrotechnisch materiaal. Dat staat garant voor veel bouw- en speelplezier. Tijdens de Museumkidsweek maak je bovendien kans op een leuke prijs. Ga in het museum op zoek naar de Tikkit, maak een foto en stuur deze op naar de Museumkidsweek. Je maakt dan kans op een familieweekend in Twente met een bezoek aan Natura Docet Wonderryck. Museum Joure is tijdens de herfstvakantie op de gewone tijden geopend en hanteert de normale entreeprijs.