Museumdag Fries Scheepvaart Museum Sneek


26-04-2017 JOURE/SNEEK – Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek en de Bibliotheken Mar en Fean organiseren een speciale dag voor u als lid.

Het museum
Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw en over de stad Sneek. Na de Tweede Wereldoorlog is het museum verhuisd naar de prachtige locatie aan het Kleinzand.  

Korting
Met uw bibliotheekpas krijgt u op deze dag 50% korting op de entree van het museum. U betaalt dan slechts € 3,75. Kinderen vanaf 6 jaar betalen € 1,50.

Gratis rondleidingen
Om het museum goed te leren kennen kunt u aansluiten bij een van de gratis rondleidingen. De eerste rondleiding start om 10.30 uur, de tweede om 11.30 uur enz.

Voorlezen voor de kleintjes
Het prachtige verhaal van De kleine walvis wordt elk uur voorgelezen. Om 11.00 uur begint de eerste sessie, die daarna elk uur herhaald wordt.

Museumbibliotheek speciaal geopend
Een bezoek aan de museumbibliotheek kan natuurlijk niet ontbreken aan deze museumdag. Bekijk de collectie en de brieven. Jeanette Tigchelaar is aanwezig om u te wijzen op de bijzonderheden in deze leeszaal en het archief.