Museum Joure, daar maak je het mee!

12-10-2019 JOURE – Op woensdag 16 oktober is er weer een filmavond in het Museum te Joure. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt.

Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.

Datum: 16 oktober
Aanvang: 19:45 uur
Locatie: Museum Joure, achteringang
Prijs: € 9,50 (voor donateurs en scholieren: € 7,00) incl. 1 consumptie

In de herfstvakantie wel vier dagen De Maakfabriek én Coole Kidsnacht!
Tijdens de herfstvakantie organiseert Museum Joure van dinsdag t/m vrijdag weer De Maakfabriek, speciaal voor kinderen van ca. 6 tot 14 jaar. Op vrijdagavond opent De Maakfabriek zelfs tijdens Coole Kidsnacht! Dat wil je niet missen…

Schrijf je snel in via de link hieronder, want het aantal plekken is beperkt.

Aanmelden dinsdag 22 oktober

Aanmelden woensdag 23 oktober

Aanmelden donderdag 24 oktober

Aanmelden vrijdag 25 oktober (ook Coole Kidsnacht)

Leef je uit!

De uitdaging tijdens deze vakantie is om je eigen drinkbeker, -fles of ander drinkgerei te maken. Eerst neem je een kijkje bij de mooiste serviezen in het museum en dan ga je zelf aan het werk. Uiteraard ligt er weer allerlei materiaal voor je klaar, waar je heerlijk mee kunt experimenteren. Klei, papier-maché, mooie scherven en steentjes….leef je maar uit!

Doe als een echte designer
Dat in Museum Joure heel veel te zien is over de geschiedenis van het koffie- en theedrinken ligt voor de hand. Het bekende bedrijf Douwe Egberts is immers in Joure begonnen. Voor het drinken van koffie en thee heb je wel goed materiaal nodig. Je vindt in het museum dan ook allerlei originele koffiekannen, theepotten en prachtige serviezen, van allerlei materialen. Deze zijn vaak mooi ontworpen en prachtig versierd. Doe als een echte designer en maak in De Maakfabriek jouw unieke beker, theepot, kom… wat jij wilt!

Praktische info
De Maakfabriek wordt georganiseerd op 22, 23, 24 en 25 oktober. Je kunt iedere dag op verschillende momenten starten. Van dinsdag t/m donderdag om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur. Op vrijdag 25 oktober kun je om 13.00 en 14.30 beginnen, of om 17.30 en 19.00 uur als onderdeel van de Coole Kidsnacht! Houd er rekening mee dat de activiteiten van de Maakfabriek 1,5 tot 2 uur duren.

Per starttijd is er plek voor ca. 15 kinderen. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan hieronder aan. Mocht de groep nog niet vol zijn, dan kun je op de dag zelf je nog opgeven bij de balie. Je betaalt voor deze activiteit de gewone entreeprijs (€ 3,50 voor kinderen tot 16 jaar, incl. een glas limonade, thee/koffie) plus een materiaaltoeslag van € 1,50.

Let op, bij kinderen tot ca. 9 jaar verwachten we dat de ouders bij de kinderen blijven. Bij oudere kinderen kunnen de ouders het museum bekijken, terwijl hun kinderen zelfstandig bij de activiteit zijn. Entreeprijs voor ouders is € 7,50 incl. een kopje koffie/thee.