Mooie prestaties tijdens turnweekend voor CSC Joure

28-03-2023 JOURE – Zaterdag 25 maart was er voor de jongens van CSC Joure, David Pereira Correa. Elijah Soto, Leander Smit en als laatste Marco Tuinier, weer een meetmoment in Vries. Trainer Jeroen van Ewijck was met ze mee. Ze hadden een prachtige dag en er is super geturnd (foto volgt in aparte mail).  

Zaterdag 25 en zondag 26 maart was ook de 2e plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen in onze eigen Marijke Buwalda hal in sporthal De Stuit in Joure. CSC organiseerde dit wedstrijdweekend zelf, met eigen vrijwilligers en dit was zeer geslaagd. De turnhal in De Stuit leent zich hier goed voor.

Zaterdag in wedstrijdronde 2 waren Lena Ploegstra, Iris Wijmans, Linda Hoks, Lieke Solle, Rixt Wittermans en Eline Mac lennan aan de beurt. De meiden werden als team 4e op deze wedstrijddag en 7e van de twee wedstrijdrondes samen. Linda heeft zich ook nog geplaatst voor het FK. Iris is 8e geworden en 4e op balk en dus een balk finale. Voor het FK is ze reserve. Lena was helaas geblesseerd.

In wedstrijdronde 3 waren zaterdag Iris Bijker, Rixt Haaijes, Nynke Smeltink, Maaike Meindertsma en Silke Roossien aan de beurt. Dieuwke Meindertsma, Isa Boerboom, Robin Kort, Fenna Canrinus en Lieke Jouwsma waren helaas geblesseerd. 

Bij junior D mocht Rixt Haaijes de 2e prijs in ontvangst nemen en Iris Bijker de 3e prijs. Beide dames turnden hartstikke goed en ze hebben zich hiermee geplaatst voor het FK en voor de toestelfinales. Mooi om in de eigen turnhal deze wedstrijd te mogen draaien, voor eigen publiek.    

Bij senior C mocht Maaike Meindertsma de 2e prijs ontvangen. Nynke werd 7e en Silke 8e. En daarmee hebben Maaike, Nynke en Silke zich geplaatst voor het Friese Kampioenschap. Knappe prestaties van deze dames.

Zondag was de tweede wedstrijddag in De Stuit en waren Femke Lamsma en Anouk van der Velde aan de beurt voor hun 2e plaatsingwedstrijd voor het FK. Anouk was de 1e plaatsingwedstrijd geblesseerd en ging vandaag alleen voor toestellen balk en brug. Op balk is Anouk 4e geworden en nog even in afwachting voor een toestelfinale. 

Femke had ook een goeie dag en is 4e geworden en heeft zich geplaatst voor het FK. Ook heeft ze zich geplaatst voor toestelfinale brug. 

Op de foto van links naar rechts in de turnhal van Joure: Maaike Meindertsma, Iris Bijker, Rixt Haaijes, Nynke Smeltink en Silke Roossien. Trainster Marian van Dijk-Talsma was dan ook hartstikke trots.