Mooi nazomer in het verschiet

21-08-2019 JOURE – Ondanks een frisse start wordt het morgenmiddag zonovergoten met af en toe dunne sluierwolken en hier en daar een stapelwolkje. Het blijft de hele dag droog. De temperatuur stijgt naar 21 graden in de Kop van Noord-Holland, 23 in het midden en 26 in het zuidoosten. De westen- tot zuidwestenwind is zwak in het zuiden tot matig in het midden en noorden. Op de Wadden kan het vrij krachtig waaien.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag blijft het helder. De temperatuur daalt naar 8-13 graden.

Vrijdag maakt de zon wederom overuren en zijn slechts enkele dunne sluierwolken zichtbaar. De zon schijnt met speels gemak door deze sluierwolken heen. De middagtemperatuur bedraagt 24 graden in de kustgebieden, 26 in de Randstad, 27 in het oosten en 28 in het zuiden en zuidoosten. Lokaal kan het in Limburg en het oosten van Brabant zelfs 29 graden worden. De wind is zwak en komt uit veranderlijke richtingen. Daardoor is het voor het gevoel zeer warm.

Zaterdag is het zonovergoten en volop zomer. De temperatuur stijgt naar 27 graden in het noorden tot ruim 30 in het zuiden. De zwakke tot matige oostenwind blaast droge lucht naar ons land en daardoor is de luchtvochtigheid laag. Voor het gevoel is de warmte dan ook dragelijk.

Zondag wordt het zelfs nog wat warmer dan zaterdag met in het zuiden en oosten regionaal 30-32 graden. In het uiterste zuiden kan het lokaal zelfs 33 graden worden! In de kustgebieden wordt het maximaal 28 graden en in het midden circa 30. Aan zee kan een verkoelende zeewind opsteken, waardoor de temperatuur in de loop van de middag daalt naar 21-24 graden. De zon schijnt volop, het blijft droog en er staat weinig wind.

De dagen daarna lijkt het zeer warme en vrij zonnige zomerweer aan te houden. Daarbij komt de maximumtemperatuur tussen 26 en 31 graden uit. Normaal is het eind augustus 20-22 graden. Wel neemt de kans op onweersbuien en daarmee ook koeler weer geleidelijk toe. Na volgend weekend lijkt het zomerse weer voorbij.