Mistig in de ochtend, later stapelwolken

29-10-2019 JOURE – Vanochtend start landinwaarts regionaal mistig en deze mist kan in het zuiden en oosten een tijdje aanwezig blijven. Verder is het op veel plaatsen vrij zonnig en langs de noordkust is nog kans op een enkel buitje.

Vanmiddag is het droog en vrij zonnig. In het zuiden komt wat hoge bewolking voor en in het noorden en westen enkele stapelwolken. Het wordt circa 11 graden bij een matige noordoostenwind.

Vanavond zijn er brede opklaringen en koelt het rap af. Om 21:00 uur is het al op veel plaatsen 2-5 graden. In de nacht naar woensdag komt het op grote schaal tot lichte vorst. Op de Wadden en in het westen en zuidwesten blijft de temperatuur veelal net boven het vriespunt. Lokaal kan een mistbank ontstaan.

Woensdag is het koud voor de tijd van het jaar. De gemiddelde middagtemperatuur van eind oktober is 13 graden, maar ondanks veel zonneschijn wordt het woensdagmiddag slechts een graad of 9. De matige oostenwind maakt het voor het gevoel nog enkele graden kouder. In de nacht naar donderdag kan het opnieuw regionaal een graadje vriezen.

Ook donderdag blijft de temperatuur rond of net onder 10 graden steken. De wind is matig en waait uit het zuidoosten. De dag verloopt grotendeels droog en start vrij zonnig. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de avond of in de nacht naar vrijdag volgt vanuit het westen regen.

De dagen daarna is het wisselvallig herfstweer met regelmatig regen en soms veel wind. De temperatuur gaat omhoog. Overdag wordt het 12-15 graden en de kansen op vorst in de nachten zijn verdwenen.