Mist en regen, volgende week warmer

04-12-2019 JOURE – In de ochtend komt in het westen en zuiden mist en laaghangende bewolking voor. Elders is het bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Later in de ochtend verdwijnt de grijzigheid op veel plaatsen, maar in het zuidwesten is de mist mogelijk hardnekkig. In de rest van het land is er een mix van zon en wolken. Het blijft droog en waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar maximaal 5-6 graden, maar in hardnekkige mistgebieden is het nog wat kouder.

Vanavond en in de nacht naar donderdag breidt de grijzigheid zich vanuit het zuidwesten weer over het land uit. Het wordt op veel plaatsen mistig en het koelt in het midden, zuiden en oosten af naar iets onder nul. In het westen en noorden wordt het 1-2 graden boven nul.

Donderdag is het opnieuw op veel plaatsen grijs met veel (laaghangende) bewolking. In het westen breekt in de middag de zon af en toe door. Het blijft droog en aanvankelijk staat er weinig wind. Later op de dag neemt de zuidwestenwind toe naar matig tot vrij krachtig boven land en aan zee naar krachtig tot hard aan zee. De temperatuur stijgt naar 4-5 graden in het oosten en zuidoosten en naar 6-7 in de rest van het land. In het noordwesten wordt het lokaal 8 graden. 

Vrijdag is het bewolkt en gaat het overal enige tijd regenen. Er waait een vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind, windkracht 5 tot 7. De nachtelijke vorst verdwijnt en de temperatuur stijgt overdag naar 8 graden in het oosten en zuiden en naar 10 in het noorden en westen. In het noordwesten kan het lokaal 11 graden worden.

In het weekend blijft het wisselvallig met zaterdag enkele buien en tussendoor ook wat zon. Zondag is het bewolkt en valt geruime tijd regen. De westen- tot zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is zaterdag matig tot krachtig en zondag aan zee hard tot mogelijk stormachtig. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 8-10 graden en daarmee is het weer zachter dan gebruikelijk voor december.

Volgende week blijft het wisselvallig, maar het kwik gaat wel weer langzaam omlaag. Maandag wordt het 7-9 graden, woensdag liggen de maxima tussen 5 en 7 graden.