Minister Schouten gaat niets doen met ultimatum Farmers Defence Force

14-07-2020 JOURE – Farmers Defence Force heeft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een ultimatum gesteld met betrekking tot de krachtvoermaatregel. De organisatie wil dat Schouten het voorstel uiterlijk dinsdag 21 juli intrekt. Tot die tijd zal Farmers Defence Force geen acties te voeren die overlast opleveren.

De minister legt dat ultimatum naast zich neer, aldus een woordvoerder van het ministerie. “Een meerderheid van de Tweede en de Eerste Kamer heeft ingestemd met de spoedwet stikstof waar deze voermaatregel onderdeel van uitmaakt.”

Schouten wil de een grens stellen aan het gehalte eiwit in krachtvoer voor melkvee om de uitstoot van stikstof te reduceren. Veehouders protesteren tegen het voorstel. Zij vrezen dat de maatregel schadelijk is voor de gezondheid van de dieren

Vorige week liet de minister wel weten dat ze experts nogmaals naar het voorstel wil laten kijken Ook geeft ze gehoor aan een aangenomen motie in de Tweede Kamer om zowel de effecten van haar eigen voorstel als van het alternatieve voorstel van melkveehoudersorganisaties te laten doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving.