Middagprogramma Boerebrulloft Joure gaat vanwege hitte niet door

22-07-2019 JOURE – Op woensdag 24 juli vindt de Boerebrulloft plaats in Joure. Vanwege de verwachte hitte die dag heeft het Stichtingsbestuur, na overleg met Vereniging Het Friese Tuigpaard en gemeente De Fryske Marren, besloten om het middagprogramma vanaf 13.00 uur te annuleren. Voorzitster Sita Hoekstra: “We fine it net ferantwurde om us minsken en hynders oan dizze temperaturen bleat te stellen”. Het welzijn van zowel mens als dier staat voorop en vanwege de veiligheid gaat daarom alleen het ochtendprogramma van de Boerebrulloft door.

Gezondheid mens en dier
Bij aanhoudend warm weer, met temperaturen boven de 27 graden, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het nationale hitteplan in werking. Ook nu is dit de verwachting.  Ook de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) adviseert landelijk om geplande evenementen vanwege de oplopende temperaturen niet door te laten gaan. Reden voor het Stichtingsbestuur van de Boerebrulloft Joure om het middagprogramma te annuleren. Dit betekent dat het ringsteken en de harddraverij niet doorgaan. Vorig jaar kon om deze zelfde reden het middagprogramma niet doorgaan.

Het Stichtingsbestuur neemt voor het ochtendprogramma extra voorzorgsmaatregelen door schaduwplekken te creëren op het open terrein in het park. Daarnaast wordt voor extra water gezorgd voor mens en dier, zodat er genoeg koud water is. De deelnemers dragen een zomertenue (bloes en vestje zonder jasje). Voor paardenhouders betekent dit dat ook zij extra maatregelen nemen om het welzijn van hun paard te waarborgen.

Gewijzigd programma Boerebrulloft
Voor het programma betekent dit dat om 10.00 uur wordt gestart met het defilé door de Midstraat richting park Herema State. Van 11.00 uur tot 12.00 uur vindt de 19ee eeuwse bruiloft plaats in park Herema State, gevolgd door de bruiloftsmaaltijd tot 13.00 uur. Daarna zullen er geen activiteiten meer plaatsvinden.