Meeste verzekeraars belonen inbraakpreventie


28-07-2017 JOURE – Ruim de helft van de verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden, beloont consumenten die hun woning goed beveiligd hebben. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum. Het informatieplatform onderzocht de polisvoorwaarden van 34 verzekeraars. De gemiddelde korting die wordt gegeven is ruim 13 procent. 

Woningeigenaren zijn verplicht een woonverzekering (voor de opstal) af te sluiten bij aankoop van een woning. Hier gaat doorgaans ook een inboedelverzekering mee gepaard. Woonconsumenten die hun woning goed hebben beveiligd, krijgen van 58,8% van de inboedelverzekeraars korting op de inboedelverzekering. De gemiddelde korting van deze verzekeraars is 13,3%. Volgens analyses van het NIBUD kost een uitgebreide inboedelverzekering voor een tussenwoning gemiddeld tussen de €10 en €16,50 per maand. Kortingen kunnen oplopen tot 20%, waardoor consumenten zomaar €40 per jaar kunnen besparen, en tegelijkertijd beter beveiligd zijn.

Inbraakwerende maatregelen
Om in aanmerking te komen voor financiële verzekeringsvoordelen, moet men de woning zodanig aanpassen dat deze voldoet aan de voorwaarden van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) of de voorwaarden die bij BORG-certificering horen. De voorwaarden van deze certificeringen lopen uiteen bij verschillende verzekeraars, waarbij het mogelijk is dat verzekeraars afzonderlijke, dan wel aanvullende voorwaarden stellen aan korting.

Best belonende verzekeraars
Kortingen op de inboedelverzekering lopen uiteen van 5% tot 20%. De meeste onderzochte verzekeraars bieden 10% korting. Daarnaast bieden zeven verzekeraars een korting van 15% aan. ABN AMRO, Bruns ten Brink en Delta Lloyd bieden het hoogste kortingspercentage (20%) aan consumenten die maatregelen hebben genomen.

kijk voor meer info op http://www.inboedelverzekering.org/onderzoek-beveiliging-woning/