Meerdere Nieuwjaarsduiken in de gemeente

31-12-2019 JOURE – In onze gemeente zijn er meerdere initiatieven om het nieuwe jaar in te luiden met een nieuwjaarsduik. Zo kunt u zich naast de nieuwjaarsduik in Joure, opgeven in de drie onderstaande dorpen:

Terherne
Een sportieve duik in het Sneekermeer. De duik zal plaatsvinden om 13.00 uur op het strand bij Paviljoen De Pier. De eerste 50 aangemelde deelnemers krijgen een originele Unox-muts en natuurlijk een kom heerlijke snert om weer warm te worden. Er is gelegenheid tot omkleden in Paviljoen De Pier, die tijdens de duik geopend zal zijn.

Aanmelden kan via deze link

Lemmer
Beachclub Lemmer organiseert de duik in samenwerking met de Reddingsbrigade van Lemmer en “Unox serieuze duik”. Veel mensen, jong en ouder, kiezen voor deze frisse start van het nieuwe jaar. Anderen kijken dik ingepakt al huiverend toe. De echte bikkels trotseren daarentegen de vaak zeer kille wind en het ijskoude water van het IJsselmeer. Al riskeren de meesten vooral koude voeten.

Aanmelden voor de nieuwjaarsduik in Lemmer kan via deze link

Het nieuwe jaar zal traditioneel worden ingeluid door een verfrissende nieuwjaarsduik op de Brink. Dit jaar met het thema Winterwonderland. 

Oudemirdum
De grote houtkachel zal het grote bad ook dit jaar weer verwarmen. Vanaf 15:00 kan jong en oud een duik nemen in het water en genieten van winterwonderland.

De plaatselijke horeca zorgen voor de nodige versnaperingen. Er zijn tevens omkleed mogelijkheden beschikbaar, zodat je na een heerlijke duik kunt genieten van een sfeervolle middag.

Meer informatie over de nieuwjaarsduik in Oudemirdum vindt u op de website.