Meer dan € 31.500,- voor initiatiefnemer doneer actie


19-11-2017 JOURE – Boetes samen betalen voor de personen van de blokkade A7! Dat is wat Robin van Prattenburg wilde met zijn oproep. Wat niemand kon verwachten is dat de teller inmiddels over de €31.500,- is gegaan om de actievoerders financieel tegemoet te komen ten aanzien van mogelijke boete's. In zijn oproep geeft Robin aan dat Sinterklaas aan kwam in Dokkum voor alle kinderen! De groep anti zwarte pieten was onderweg vanuit de Randstad met bussen om te demonstreren.

Dankzij en groepje ‘helden’ is het ze niet gelukt hierbij aanwezig te zijn. De A7 is dankzij hen geblokkeerd waardoor ze niet verder konden reizen. Echter zijn alle kentekens genoteerd en krijgen deze beste personen een boete vanwege het blokkeren van de snelweg. Om deze actievoerders een hart onder de riem te steken, leek het Robin een goed idee om deze personen te helpen met het betalen van de boetes die volgens. Al zou iedereen maar een klein bedrag doneren dan zou de mogelijkheid bestaan om deze boetes en onze traditie te beschermen. 

Tevens kunnen de actievoerders inmiddels ook rekenen op hulp op juridisch gebied. Een Amsterdamse strafrechtadvocaat heeft zijn gratis hulp aangeboden om de actievoerders te helpen bij een eventueel proces.