Mata Hari bij Iepen Doar


16-10-2017 JOURE – Woensdag 25 oktober staat bij Iepen Doar het leven van Mata Hari centraal. Aanleiding voor deze interessante lezing is het feit dat het Fries Museum honderd jaar na haar dood (15 oktober 1917) een prachtige tentoonstelling over haar leven opent, onder de naam: Mata Hari; de mythe en het meisje. Een eeuw later spreekt haar welluidende naam in Nederland, maar zeker ook daarbuiten, nog altijd tot de verbeelding.

De hoedenmakers dochter uit Leeuwarden, die de Europese elite aan haar voeten kreeg met haar gewaagde oriëntaalse dans, leeft voort als een mythische femme fatale. Aan de hand van bijzondere, tot nu toe onbekend gebleven, brieven en documenten neemt Hans Groeneweg van het Fries Museum u mee langs de belangrijkste momenten en locaties van het intrigerende leven van Margaretha Zelle, de vrouw achter de iconische Mata Hari.

Hij toont u beelden van authentieke voorwerpen uit binnen- en buitenland, persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers. Zij werpen nieuw licht op het meisje achter de mythe. Haar leven is een dramatische cocktail van moed, glorie, verlies en verraad. Locatie: Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Aanvang: 14 uur (inloop vanaf 13.30 uur, opgave vooraf is niet mogelijk, dus kom op tijd)

De vrijwilligers van Iepen Doar organiseren in de wintermaanden op diverse woensdagmiddagen lezingen voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, natuur en historie. De lezing wordt even onderbroken voor een gezellige pauze met een kopje koffie of thee. Opgave vooraf is niet mogelijk. Er kunnen 55 bezoekers in de zaal. Entree bedraagt €5,- inclusief een pauzeconsumptie. Voor meer informatie kunt terecht bij Rosalie de Konink.via telefoonnummer 0513-414593. Mailen kan ook via rdekonink@miks-welzijn.nl