Margriet Brandsma in Balk


06-03-2018 BALK – Bibliotheek Balk en het NUT Gaasterlân Sleat organiseren opnieuw een lezing in zalencentrum de Treemter in Balk. Dit keer is journalist en auteur Margriet Brandsma te gast.
Margriet Brandsma
Margriet Brandsma verwierf haar bekendheid als verslaggever bij het NOS-journaal. Ze werkte van 1994 tot 2014 als correspondent in Duitsland, maar besloot zich daarna volledig op het schrijven te richten.

Haar reisboek over Berlijn, Daar is de Muur (2016), is het vervolg op de verhalenbundel die tien jaar eerder verscheen, Waar is de Muur. In het boek neemt Brandsma de lezer mee op een geüpdatete reis, langs wijken die hip zijn, zijn geweest of nooit hip zullen worden. Het boek is niet alleen een reisgids, het staat ook stil bij de voormalige villa van Joseph Goebbels, een hoofdpijndossier voor de stad.

Over bondskanselier Angela Merkel schreef Brandsma de biografie Het mirakel Merkel (2012) en voor het boek Was wir noch zu sagen hätten (2016) interviewde ze zes Duitsland-correspondenten over hun ervaringen en vooral verbazing over hoe het in het toch zo goed georganiseerde land nu en dan flink mis gaat.

Naast haar werk over Duitsland en in het specifiek Berlijn onderzocht zij samen met Heleen Ekker en Reinalda Start de gaswinning in Slochteren. Het resulteerde in het onthullende De gaskolonie (2016).

Kaartverkoop
De toegangsprijs van deze avond is € 8,- voor leden van de bibliotheek en van NUT. Niet-leden betalen € 10,- Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Bibliotheek Balk
Schildersbedrijf Klijnsma in Balk
www.nutgaasterlan-sleat.nl

23 maart 2018, van 20:30 tot 22:30 in de De Treemter.
Kosten: € 8,- voor leden (bibliotheek en NUT), € 10,- voor niet-leden