Mantelzorger? Vraag de mantelzorgwaardering aan!

09-10-2019 JOURE – Mantelzorgers zijn onmisbaar. Gemeente De Fryske Marren waardeert en respecteert de inzet van alle mantelzorgers zeer en biedt ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aan. Wij kiezen ervoor om mantelzorgers te waarderen met een geldbedrag van € 150,-. De mantelzorgwaardering vraagt u als mantelzorger en als zorgvrager gezamenlijk aan.

Aanvragen
U print het aanvraagformulier (onderaan deze tekst) en stuur dit naar ons op. Uw aanvraag voor dit jaar moet uiterlijk 31 december ingediend zijn. Daarna is het niet meer mogelijk om mantelzorgwaardering aan te vragen voor zorg die u in dit jaar hebt gegeven of ontvangen.

Het formulier stuurt u op naar:
Gemeente De Fryske Marren
Backoffice / zorg
Postbus 101
8500 AC Joure

Criteria

  • De mantelzorger en/of zorgvrager woont in gemeente De Fryske Marren.
  • De mantelzorger verleent langer dan zes maanden en meer dan acht uur per week mantelzorg.
  • De mantelzorger verricht taken die de zorgvrager zelf niet meer kan doen. Die hulp is meer dan de normale, dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten. Denk aan: persoonlijke verzorging, psychische begeleiding.
  • De mantelzorger is 18 jaar of ouder.
  • De mantelzorger is geen betaalde mantelzorger of een zorgvrijwilliger: de mantelzorger kan niet op elk gewenst moment stoppen met mantelzorgen.

Meer informatie
Voor hulp bij het aanvragen van de mantelzorgwaardering kunt u terecht bij Sociaal Werk De Kear (www.sociaalwerkdekear.nl).

Te downloaden:

Meer informatie: