Mannenkoor Cantate Cum Gaudio bij Omrop Fryslan


08-12-2017 JOURE – Op vrijdag 15 december aanstaande tussen 13.00 uur en 16.oo uur zingt het mannenkoor Cantate Cum Gaudio onder leiding van dirigent en componist Hans van Rossum live in de studio van Omrop Fryslân. Dit optreden vindt plaats bij tv presentator Willem De Vries in het muziekprogramma Noardewyn Live. De live uitzending met het optreden van Cantate Cum Gaudio zal dan zowel op de radio, tv en op internet live te beluisteren zijn bij Omrop Fryslân. Op zondagavond 17 december aanstaande wordt de uitzending herhaald vanaf 18.40 uur op Omrop Fryslân.

Cantate Cum Gaudio bestaat volgend jaar 50 jaar en is bezig met een grote vernieuwingsslag, in de organisatie alsmede in het zangaanbod en in de zangexpressie van het koor. Het mannenkoor wil hierom graag van zichzelf laten horen; en is te bewonderen en te beluisteren nu ook op diverse nieuwe en unieke locaties waaronder een aantal historische Friese kerken in de omgeving van Joure. Cantate Cum Gaudio heeft tevens de ambitie om betrokken te worden bij het zomer-, en winterprogramma van het Korenfestival Lokaal Vocaal in de Prinsentuin in Leeuwarden en in het Fries Natuurmuseum, en bij een tour die momenteel ontwikkeld wordt rondom de elf fonteinen die onlangs in Friesland zijn geplaatst in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. (www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma/eleven-fountains)

Het mannenkoor Cantate Cum Gaudio zoekt tevens een aantal nieuwe leden. Aanmeldingen voor een oriëntatie hiervoor, en het bijwonen van een repetitie kunnen worden gedaan via de website http://www.ccg-mannenkoor-joure.nl