Mail van het CJIB niet-betaalde zorgverzekeringspremie vals


27-01-2018 JOURE – Hebt u een e-mail ontvangen waarin staat dat u een boete moet betalen? Of dat u premies voor uw zorgverzekering niet hebt betaald? En dat er vervelende dingen gebeuren als u niet snel betaalt? Zoals blokkeren van uw bankrekening, inschakeling van een deurwaarder of registratie bij het BKR? Maakt u zich geen zorgen. Dit is altijd een valse e-mail van oplichters. Het CJIB mailt u nooit over een boete, aanmaning of betalingsachterstand.
Wat moet u doen?
Betaal niet! Klik niet op de links in de mail en open geen bijlage(n). Hebt u een antivirusprogramma of firewall op uw computer? Controleer dan of de laatste updates zijn geïnstalleerd.

Wilt u melden dat u een valse e-mail hebt gekregen?
Neem geen contact op met het CJIB, maar stuur de e-mail door naar valse-email@fraudehelpdesk.nl. Hebt u de nepboete aan de oplichters betaald? Doe dan aangifte van oplichting bij de politie. Soms betalen mensen het bedrag uit de valse e-mail niet aan de oplichters, maar echt aan het CJIB. Als wij een betaling krijgen die niet voor ons is, dan storten we deze terug.

Wat doet het CJIB?
Het CJIB doet van elke nieuwe mailvariant aangifte bij de politie.