MAD Academy swingt en danst


08-01-2018 JOURE – Onder de vleugels van Stichting MAD Academy die allerlei initiatieven start op maatschappelijk en cultureel gebied, word er binnenkort een nieuw project gestart op het gebied van dans in haar verschillende verschijningsvormen. We spraken hierover met Diana Zwaga – Hofstra die in het dagelijks leven actief is in het onderwijs, maar tegelijkertijd een danseres pur sang!
Na allerlei culturele activiteiten gedurende het jaar 2017, waaronder evenementen en concerten waar Diana direct of indirect bij betrokken was, ontstonden diverse ideeën en spontaan formeerden zich allerlei ensembles en groepen. Deze groepen gaven aan vaker samen te willen komen om, zonder verdere verplichtingen, te gaan musiceren en te dansen vertelt Diana. MAD Academy initieert en faciliteert daarin en luistert naar een maatschappelijke behoefte.

Er komen dagelijks aanvragen binnen voor het beoefenen van diverse kunstvormen waaronder dans. De stichting vond in Diana de persoon die de initiatieven, als het gaat om dans, wil vormgeven. De eerste groep dansers zal onder de noemer “Dance4Fun” en de professionele inspiratie van Pim Steemers, een danser en choreograaf woonachtig in Leeuwarden, lessen gaan volgen in uiteenlopende dansstijlen, waaronder jazz en pop.

Naast een groep voor volwassenen, worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een uitgebreid dans programma dat ook gericht zal zijn op de jongere danser! Voor meer informatie schrijf een E mail naar- dance@mad-academy.nl

Kortom, nieuwe culturele activiteiten in een bruisende gemeente waar cultuur een prominente plaats verdient!