Maartse buien, veel wind

11-03-2019 JOURE – Het is wisselend bewolkt. In de ochtend komen er enkele buien, soms mat hagel en/of natte sneeuw. Tegen de middag komen er, vooral in de noordelijke helft, meer buien of buiige regen voor, nog steeds mogelijk vergezeld van onweer. De middagtemperatuur komt niet hoger dan 7 à 8°C. In de avond klaart het iets op en wordt het vrijwel overal droog

De west- tot zuidwestenwind, is (vrij) krachtig, aan de zuidwestkust en op het IJsselmeer stormachtig, 8 Bft. Daarbij zijn zware windstoten van 75-90 km/uur mogelijk, langs de kust is er lokaal kans op 100 km/uur. In de loop van de dag draait de wind naar noordwest en neemt af naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. ’s Avonds draait de wind naar zuidwest en neemt verder af naar matig.

Komende nacht neemt de bewolking vanuit het westen weer toe en in de nanacht gaat het langs de westkust regenen. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust neemt de wind later toe naar (vrij) krachtig. De minimumtemperatuur wordt 5°C vlak aan zee, rond 1°C in het oosten.

Dinsdag is het overwegend bewolkt en af en toe valt er wat lichte regen. Aan het eind van de middag gaat het van het westen uit harder regenen. Pas later in de avond wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur ligt rond de 8°C. De zuidelijke wind neemt van matig toe naar (vrij) krachtig boven land en hard of stormachtig, 7 à 8 Bft vlak aan zee. In de avond draait de wind naar west tot noordwest. (Bron: KNMI)