Maakfabriek: Giet je eigen zeepje

12-10-2022 JOURE – Heeft u zin om tijdens de herfstvakantie met de kinderen op pad te gaan? In Museum Joure staat van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 oktober weer een Maakfabriek klaar. Deze vakantie staat bij de Maakfabriek de techniek van het smelten en in vorm gieten centraal. De activiteit is geïnspireerd op de kopergieterij die deel uitmaakt van Museum Joure. De kinderen gieten geen koper, maar gaan aan de slag met zeep.

Het programma bestaat uit meerdere onderdelen. Eerst help je met het smelten van de zeep, vervolgens kun je aan je aan de gesmolten zeep geurstof, kleurstof en gedroogde bloemblaadjes of kruiden toevoegen. Daarna giet je de zeep in de vorm. Terwijl de zeep droogt maak je je eigen zeepverpakking om de zeep mee naar huis te nemen. Als de zeep klaar is, heb je alle tijd om het museum te bekijken. Let vooral ook op de kopergieterij!

Kosten voor de Maakfabriek zijn de normale entree van € 3,50 per kind plus een materiaaltoeslag van €1,50. Het is wenselijk om je van tevoren op te geven want vol=vol!

Er zijn meerdere startmomenten op een dag. Let op, voor de Maakfabriek is beperkt plek. Vol=vol, dus boek online via www.museumjoure.nl. Wil of kun je niet meedoen aan de Maakfabriek? Ga dan lekker zelfstandig aan de slag met opdrachten uit ons rode tasje. Hiervoor betaal je alleen de entreekosten.