Maak je eigen stopmotionfilm

10-03-2022 JOURE – Ken je Buurman&Buurman? Of Shaun het schaap? Dit zijn twee voorbeelden van bekende films die gemaakt zijn met stopmotion.

Stopmotion is het achter elkaar plakken van heel veel foto’s waardoor je jouw eigen fantasie in een echte animatiefilm kan verwerken. Met behulp van een iPad en een Stopmotion-app kan je lego, playmobile of ander speelgoed tot leven wekken.

Hoe ga je dat doen?
Je begint met het bedenken van een verhaal. Vervolgens bedenk je welke figuranten en andere ‘ingrediënten’ nodig zijn om dit verhaal over te brengen. Heb je dit goed in je hoofd, dan kan je gaan “schieten”. Door veel foto’s achter elkaar te plakken en deze zo te monteren dat jouw speelgoed beweegt, krijg je een super toffe animatiefilm van jouw fantasie!

Tijdens de workshop is er in de bibliotheek voldoende materiaal om mee te werken, maar je mag natuurlijk ook jouw eigen speelgoed of knuffels meenemen. Kom je er even niet uit? Er zijn begeleiders aanwezig die je (weer) op weg helpen.

In de bibliotheek zijn iPads beschikbaar, maar je mag ook jouw eigen device meenemen. Zorg dan dat de app StopMotion Studio (Pro) gedownload is. Schuilt er een echte filmmaker in jou en lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan snel op! Deze activiteit is op woensdag 16 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur. Reserveren kan via deze link.

De activiteit kan alleen doorgaan als er minimaal 3 deelnemers zijn. Bij onvoldoende aanmeldingen wordt deze geannuleerd.