Ludieke bierwagenactie van Café ‘t Hert Joure geeft veel positieve reacties

28-04-2020 JOURE – Gister verrasten Café ‘t Hert en evenementen service Haven iedereen met een bijzondere actie. Een bierwagen getrokken door een busje ging door verschillende dorpen. Het geheel werd door DJ Sipke feestelijk aangekleed. De medewerkers van café ‘t Hert en van de evenementen service Haven deelden bier uit aan omstanders.

Het idee ontstond toen Jurjen en Elsbeth Gulmans aan het spreken waren over wat te doen met de bier fusten die nog in het café aanwezig waren en op korte termijn over datum zouden raken. Elsbeth stelde voor om met een wagen dorpen bij langs gaan en het bier tijdens Koningsdag feestelijk rond te brengen. Dit onder het mom van ‘Als je niet naar Café ‘t Hert kan komen, dan komt het café wel naar jou!

Jildou Veldstra in actie op gepaste afstand

Ze hoefden niet lang na te denken om evenementen service Haven bij het plan te betrekken. Ze kennen immers al een jarenlange samenwerking met onder andere Jouster Merke. Ook zij worden getroffen door de Corona perikelen en hoefden niet na te denken om het plan te steunen.

Zondag ochtend werd in aller ijl DJ Sipke benaderd om het geheel muzikaal te begeleiden. Jurjen had nog een aantal lange latten liggen waaraan hij de bierhouders monteerde. De uitdelers van het bier kregen handschoenen aan en zo ging de karavaan van start. Iedereen mocht een vrijwillige bijdrage achterlaten voor het geschonken Koningsdag biertje.

Het mooie weer maakte het feestje compleet

Om 15:00 uur is het gezelschap stapvoets vertrokken om via Scharsterbrug, Akmarijp, Terklaple, Vegelinsoord, Haskerhorne uiteindelijk weer om 20:00 uur in Joure aan te komen. Er kwamen veel positieve reacties onderweg op de actie. Ook de initiatiefnemers hebben genoten van de actie. ‘Je komt toch heel veel bekenden tegen onderweg, en het doet je goed om ze weer even te zien en een praatje te kunnen maken’ Aldus Jurjen Gulmans.

De sympathieke eigenaren van het café hopen dat de mensen in de toekomst weer in het café te mogen begroeten.

(Foto’s : Petra Bernardus, Jildou Veldstra en Elsbeth Gulmans)