Longfonds: Buitenzwembaden rookvrij


18-07-2017 JOURE – Volgens het longfonds spelen er veel kinderen bij de buitenzwembaden en net als pretparken moeten dergelijke plaatsen vrij van gezondheidsrisico’s. Met het stappenplan rookvrij spelen hoopt het longfonds zwembaden deze zomer nog te laten beginnen met het nieuw ontworpen stappenplan. 

Het Longfonds ziet dat er steeds meer Nederlanders voorstander zijn om plekken waar kinderen spelen rookvrij te maken. Dat geldt niet alleen voor de speeltuin en kinderboerderij, maar ook voor een speelplek als het buitenzwembad. Uit een eerder onderzoek zou blijken dat 48 procent van de Nederlanders voorstander is van een rookvrije speel- en ligweide bij het zwembad. In 2009 was dit nog minder dan 23 procent.

Pretparken
Sinds maart is het niet meer toegestaan om een sigaret op te steken in de wachtrijen voor attracties in grote Nederlandse pretparken. Daartoe hebben 21 parken, verenigd in de Club van Elf, besloten. Bij de Club van Elf zijn de grootste attractieparken aangesloten, waaronder de Efteling, Diergaarde Blijdorp, Duinrell, Toverland, Madurodam en Walibi. In sommige van deze parken was roken al langer verboden.