Lokaal motregen, later opklaringen

19-09-2019 JOURE – In het westen kan het lokaal af en toe wat motregenen. Aanvankelijk zijn er veel wolkenvelden, maar gedurende de dag krijgt de zon steeds meer de ruimte. Het wordt 16-18 graden. Morgen is het zonnig en op de meeste plaatsen droog. Het wordt dan 17-20 graden. In het weekend is het heerlijk nazomerweer met op zaterdag 19-24 graden. Zondag neemt de kans op buien toe.

Vanochtend zijn er aanvankelijk veel wolkenvelden. In het westen kan het zo nu en dan een beetje motregenen. In de rest van het land blijft het droog. Gedurende de ochtend krijgt de zon in het zuidoosten en oosten steeds meer de ruimte.

Vanmiddag is het overwegend droog en zijn er zonnige perioden. In het noorden en westen zijn aanvankelijk nog wolkenvelden aanwezig, maar ook hier krijgt de zon geleidelijk meer ruimte. Het kwik stijgt naar 16 graden in het noorden tot lokaal 18 graden in het zuiden. Dit is iets te koel voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken wordt het 18-19 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit variërende richtingen.

Vanavond is het droog en zijn er enkele opklaringen. Vannacht klaart het verder op. Het koelt af naar lokaal 3 graden in het oosten tot 9 graden aan zee. Lokaal kan het aan de grond een beetje vriezen. Plaatselijk kan mist ontstaan.

Morgenochtend kan het verkeer hinder ondervinden van de mist. Na het optrekken van de eventueel aanwezige mist verloopt de ochtend op de meeste plaatsen verder zonnig. In het noorden komen wel enkele wolkenvelden voor en in het uiterste noorden kan een spatje regen vallen.

Morgenmiddag is het in het zuiden zonnig. In het noorden komen wolkenvelden voor en is kans op een spat regen. De maxima komen uit op 17 graden in het noorden tot lokaal 20 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matig en draait geleidelijk naar het oosten.

Morgenavond is het overwegend helder. In het noorden zijn brede opklaringen. De nacht verloopt helder. Lokaal kan mist ontstaan.

Zaterdag wordt het heerlijk weer. In de ochtend schijnt de zon al volop. De rest van de dag blijft het zonnig en droog. De temperatuur loopt op naar 19 graden op de Wadden en 24 graden in het zuiden. In het midden van het land wordt het 22-23 graden. Ook aan zee is het met een graad of 22 heerlijk nazomerweer. Er staat een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Zondag kan aanvankelijk nog genoten worden van lekker nazomerweer. De maxima komen uit op 20 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in Limburg. Gedurende de dag verschijnt er wel steeds meer bewolking. In de middag en avond zijn enkele buien mogelijk waarbij kans is op onweer. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidelijke richtingen.

Volgende week is er regelmatig kans op wat regen. Af en toe is er ruimte voor de zon, maar meestal is er veel bewolking aanwezig. De temperatuur komt begin volgende week uit op 18-20 graden, dit is ietwat aan de warme kant voor de tijd van het jaar.