Lid van Verdienste van de VVD

09-04-2022 JOURE – Joop Meinsma is benoemd tot Lid van Verdienste van de VVD en ontvangen de prestigieuze mr. D.U. Stikkerplaquette.

Het Hoofdbestuur van de VVD heeft Joop Meinsma (lid sinds 1 mei 1985) benoemd tot Lid van Verdienste en heeft hem de prestigieuze mr. D.U. Stikkerplaquette toegekend.

De mr. D.U. Stikkerplaquette is de hoogste onderscheiding binnen de VVD voor lokale politici en vernoemd naar de eerste voorzitter van de VVD. Hij wordt toegekend aan iemand die op een uitzonderlijke wijze en met grote inzet, politieke werkzaamheden verricht in het openbaar bestuur voor de VVD.

Joop Meinsma ontvangt deze eer voor zijn gedurende 32 jaar grote en onaflatende inzet als raadslid, wethouder en fractievoorzitter in de gemeente Gaasterlân-Sleat en de Fryske Marren.

Joop Meinsma is trots op zijn benoeming en het ontvangen van de plaquette. Hij kijkt terug op een dynamische en waardevolle tijd in de gemeentepolitiek. Heel wat uren zijn hier in gaan zitten. Dit was niet mogelijk geweest zonder de ruimte en steun die hij hiervoor heeft gekregen van zijn partner.