Lezing over vluchtelingen tijdens de eerste wereldoorlog


20-11-2017 JOURE – Aankomende woensdag is er een lezing bij Miks Welzijn over vluchtelingen in Gaasterland tijdens de eerste wereldoorlog door Ines Bergsma uit Balk. Het Iepen Doar seizoen wordt afgesloten met een zeer interessante dialezing over vluchtelingen uit België die tijdens de eerste Wereld Oorlog in Gaasterland onderdak vonden. De parallel dringt zich op nu in de huidige tijd weer mannen vrouwen en kinderen uit oorlogsgebieden hun heil in ons land zoeken.

Door de bijzondere dia’s en het pakkende verhaal over het gezin Collin laat Ines Bergsma uit Balk ons de eerste Wereld oorlog van dichtbij mee beleven. Want als in 1914 de oorlog uitbreekt ontkomt het Belgische gezin Collin daar ook niet aan. De jongste zoon van het gezin vlucht voor het oorlogsgeweld naar Gaasterland en vindt hier een veilig onderkomen. Het landschap doet hem denken aan zijn geliefde Pajottenland, een heuvelland nabij Brussel. 

Inloop is vanaf 13.30 uur. De entree bedraagt € 5,- en is inclusief een pauzeconsumptie. Voor meer informatie:  bel naar 0513-414593, en vraag naar Rosalie de Konink. Of mail haar via rdekonink@miks-welzijn.nl