Lezen in een leesgroep bij de bibliotheek

04-04-2019 JOURE – Bent u ook een van die duizenden lezers in Nederland die deelnemen aan een leesgroep? Praten over boeken verrijkt je leeservaring en bovendien maak je in een leesclub kennis met boeken die je misschien zelf niet zo snel zou hebben gekozen.

Bibliotheken Mar en Fean heeft een speciale collectie voor leesgroepen. Leesgroepen kunnen via hun eigen bibliotheek deze collecties lenen. Desgevraagd wordt achtergrondinformatie over het boek en de auteur meegeleverd, dat alles tegen een kleine vergoeding.

Inspiratie
Op maandag 15 april organiseert de bibliotheek van Joure een inspiratiebijeenkomst voor leesgroepen in De Fryske Marren. Petra Dusseljee van Bibliotheken Mar en Fean is aanwezig om u te informeren over deze service aan de leesgroepen. De bijeenkomst vindt plaats in de bibliotheek van Joure, van 10.00 tot 11.30 uur.

Gastspreker
Te gast is ook Albert Pasma, oud-directeur van Bibliotheek Sneek. Hij vertelt over zijn contacten met schrijvers in de afgelopen vijftien jaar. Albert Pasma heeft veel schrijvers naar Sneek gehaald met de Stichting LAS (Literaire Activiteiten Sneek). Dit in samenwerking met de boekhandel en de bibliotheek. Hij geeft ons een uniek kijkje achter de schermen van schrijversbezoeken.

Leesgroepen
De inspiratiebijeenkomst is bestemd voor leesgroepen die al gebruik maken van het aanbod voor leesgroepen van Bibliotheken Mar en Fean én voor leesgroepen die meer willen weten over het aanbod en de mogelijkheden.

Nog geen leesgroep gevonden?
Wilt u graag bij een leesgroep maar weet u niet met wie,  kom dan langs en kijk of we een match kunnen maken met andere belangstellenden!

Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij de bibliotheek in uw woonplaats, op telefoonnummer 0513 412086 of via een mail naar joure@bmf.nl

De toegang is gratis.