Leerlingen OBS De Schakel maken als eerste kennis met VR les


14-07-2017 ROTSTERHAULE – De leerlingen van OBS De Schakel mogen dinsdag 18 juli als eerste de virtual reality les volgen over het Eise Eisinga Planetarium. Een bijzonder moment waar leerlingen en leerkrachten naar uit kijken, want zij hebben zelf hun input geleverd voor de totstandkoming van deze eerste uitgewerkte VR les voor het basisonderwijs in Nederland. 

Een jaar geleden is de overkoepelende onderwijsorganisatie Ambion begonnen met de ontwikkeling van een VR-les die het “diep leren” moet stimuleren. De mogelijkheden van virtual reality zijn oneindig, alleen is het belangrijk voor het onderwijs om ook aan te sluiten bij de leerthema’s en de (verplichte) inhoud hiervan. Door een goede combinatie te maken van virtual reality, onderwijskundige inhoud en spelelementen, is een zeer aantrekkelijke en aansprekende les ontstaan.

Het thema Eise Eisinga Planetarium wordt zo breed mogelijke aangeboden door het vanuit diverse vakken te benaderen, zoals techniek, geschiedenis en natuur. Met onderdelen als planeten slingeren en een virtuele speurtocht met opdrachten door het Planetarium is een les nog nooit zo leuk geweest!