Larski slaat alarm!


23-12-2017 JOURE – De bibliotheek begint met een ijskoud avontuur met het verhaal ‘Larski slaat alarm!’  Stel je bent op een eiland en om je heen bevriest de zee. Het overkomt Edwin en Adinde op Schiermonnikoog. De veerboot komt zelfs vast te zitten in het ijs!

Eerst lijkt het alleen maar leuk: samen een iglo bouwen en voorlopig niet terug hoeven naar school. Maar het wordt kouder en kouder en de etensvoorraden van het eiland raken op…Bij het sleeën van de duinen ontdekken ze een verdwaald poolhondje, Larski. Het hondje weet, ruikt, voelt: dit is geen gewone kou, het is gevaarlijke kou! Larski heeft een moedig plan…

Zelf een sneeuwstorm maken
Na dit spannende verhaal gaan we lekker aan de slag met verf. We maken een schilderij van een landschap in een sneeuwstorm. Om het sneeuw effect zo echt mogelijk te maken gebruiken we onder andere een oude tandenborstel.
Als we daarna nog tijd hebben gaan we kijken hoe je zelf sneeuw kunt maken! Want het is mogelijk om sneeuw te maken die er echt als sneeuw uitziet, echt als sneeuw voelt en zelfs ook koud aanvoelt. Je krijgt de beschrijving mee naar huis zodat je daar rustig kunt uitvinden hoe het werkt.

Tip: neem een oude tandenborstel mee!
Meedoen aan deze leuke activiteiten kost € 2,- voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 4,-. Je mag natuurlijk altijd lid worden van de bieb, dat is helemaal gratis!
Er staat natuurlijk ook limonade en iets lekkers voor je klaar.

2 januari 2018, van 11:00 tot 12:00.
Kosten: € 2,- voor leden en € 4,- voor niet-leden.