Lars Mulder nieuwe dirigent Mannenkoor Cantate Cum Gaudio

27-04-2019 JOURE – Dynamisch en muzikaal supertalent Lars Mulder is de nieuwe dirigent en boegbeeld van het Christelijk Regionaal Mannenkoor Cantate Cum Gaudio uit Joure. Lars Mulder werd gekozen door het bestuur en koor uit tien interessante en uitdagende kandidaten. Lars studeerde aan het Zwolse Conservatorium ArtEZ en dirigeert momenteel 8 koren in Friesland. Zijn jarenlange ervaring, zijn charisma en zijn correcte, gedegen en warme uitstraling hebben ertoe geleid dat hij unaniem gekozen werd.

Lars Mulder weet naar verluidt van ieder optreden een magische beleving te maken en hierbij ‘goud en sterren’ te toveren. Ook zijn veelzijdigheid op het gebied van muziek is indrukwekkend; hij zingt, bespeelt piano, orgel, gitaar, accordeon, en klavecimbel en ook kan hij drummen. Lars  Mulder is in staat om diverse creatieve composities en arrangementen te creëren die uiteenlopen van eigentijdse muziek naar popgenre en van opera tot religieus. Zijn optredens met zijn koren worden volgens zeggen door  publiek als een ware belevenis ervaren.

Lars Mulder die vanaf zijn  9e jaar al stukken van Mozart op de piano speelde en op zijn 16e reeds zijn eerste popkoor dirigeerde, noemt als zijn grote inspirators de Russische pianist en dirigent Daniel Barenboim, dirigent Jaap van Zweden en de Russische dirigent Valery Abisalovich.

Het bestuur en koor zijn zeer verguld met hun keuze voor deze jonge en zeer getalenteerde dirigent die naast zijn veelzijdigheid ook een duidelijke visie heeft voor de toekomst van het 50 jarige koor. Het koor adverteerde eerder op sociale media met de vraag om een dirigent met glamour en klasse en heeft deze elementen in deze dirigent overduidelijk gevonden. Lars Mulder start per september 2019 met zijn werkzaamheden voor Cantate Cum Gaudio.