Landelijk NL-Alert controlebericht om 12:00 uur

02-12-2019 JOURE – Rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang u op uw mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Waar u NL-Alert ook ziet, in het NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden.

Wat moet u doen bij een NL-Alert?
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag of noodweer. Als u een NL-Alert krijgt of ziet, informeer en help dan ook de mensen om u heen. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Dit moet u doen bij een NL-Alert:

  1. Lees direct het bericht.
  2. Volg de instructies op.
  3. Informeer en help de mensen om je heen.

NL-Alert instellen
De meeste telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 2 december verzendt, kunt u checken of uw mobiel goed is ingesteld. Ontvangt u het controlebericht niet? Ga naar https://crisis.nl/nl-alert/instelhulp en stel uw mobiel in.

Zo werkt NL-Alert
Bij een noodsituatie zendt de overheid een tekstbericht uit naar mobiele telefoons en digitale reclameschermen en vertrekborden van bus, tram en metro. NL-Alert op uw mobiele telefoon werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. U ontvangt hierdoor NL-Alert óók op uw mobiel als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op www.nl-alert.nl.