Landbouwdealcongres: Denk mee over de toekomst van de Friese landbouw


24-02-2018 JOURE – Denk mee over de toekomst van de Friese landbouw
De landbouwsector levert een belangrijke bijdrage aan de Friese economie en identiteit. Om onze sterke positie te behouden, zijn er veranderingen nodig in de sector. Deze veranderingen kunnen we alleen realiseren door samen te werken aan de toekomst van de Friese landbouw. Tijdens het congres op 14 maart willen we het samenwerken en netwerken faciliteren, de gezamenlijke ambities inhoud geven en al de eerste afspraken gaan ondertekenen. De rode draad in het programma is: toekomstgerichte landbouw en kansen creëren.

Er zijn diverse sprekers, onder wie Cees Veerman, voormalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarnaast is er een informatiemarkt, een plenaire discussie en worden de eerste Landbouwdeals ondertekend. Graag nodigen we u uit voor dit congres op woensdag 14 maart 2018 in Trinitas in Heerenveen.

Aanmelden
U kunt tot zich tot en met vrijdag 9 maart aanmelden door het opgaveformulier in te vullen en te mailen naar landbouwdeal@fryslan.frl.

Programma woensdag 14 maart 2018
09.45 uur: Inloop.
10.15 uur: Welkom door dagvoorzitter Jaap Jepma. Opening door gedeputeerde Johannes Kramer.
10.30 uur: Toekomstgerichte landbouw. Presentatie door Cees Veerman, hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen en voormalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
11.00 uur: Oplossingen en concrete kansen voor de Friese landbouw. Presentatie door Wil Meulenbroeks, voorzitter LTO Melkveehouderij,eigenaar melkveehouderij Dennenburg.
11.30 uur: Beantwoorden vragen uit de zaal door Cees Veerman en Wil Meulenbroeks.
11.45 uur: Markt en lunch.
13.00 uur: Plenaire discussie tussen het panel en zaal. Panelleden zijn onder andere:

Wil Meulenbroeks, voorzitter LTO Melkveehouderij;
Drees Peter van den Bosch, directeur Willem&Drees;
Hans van der Werf, directeur Friese Milieu Federatie.
14.00 uur: Reflectie door gedeputeerde Johannes Kramer en Rakesh de Vries, Agrarische Jongeren Fryslân (AJF).

14.15 uur: Ondertekenen landbouwdeals.
14.30 uur: Afsluiting en borrel.
15.15 uur: Einde programma.

Praktische gegevens
Datum: woensdag 14 maart 2018

Tijdstip: 09.45 tot 15.15 uur

Locatie: Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen

Parkeren
U kunt betaald parkeren op het Burgemeester Kuperusplein. Ook kunt u gratis parkeren bij het Abe Lenstra Stadion. Vanaf het Abe Lenstra Stadion is het ongeveer 10 minuten lopen naar Trinitas.

Openbaar vervoer
Neem vanaf het NS station Heerenveen lijn 48 richting Lemmer of lijn 17 richting Oosterwolde. Uitstappen bushalte Burgemeester Kuperusplein. U loopt vervolgens de straat Coehoorn van Scheltingaweg in en ziet Trinitas links van u.

Komt u te voet vanaf NS-station Heerenveen? Via de looproute loopt u in circa 16 minuten naar Trinitas.