Laatste CineMiks filmavond: Maudie

11-04-2019 JOURE – De prachtige en ontroerende film Maudie toont het waargebeurde verhaal van de Canadese Maud Lewis (1903-1970). Zij was een van de bekendste kunstenaressen van haar land.
Everett Lewis, een stugge en teruggetrokken levende visboer, huurt een fragiele vrouw met de naam Maudie in om zijn huishoudster te zijn. Maudie heeft heldere ogen maar is ineengedoken en heeft verminkte handen; ze lijdt aan artritis.

Maudie verlangt om onafhankelijk te zijn, om ver weg te leven van haar beschermende familie en ze wenst ook, hartstochtelijk, creatief te zijn in de wereld van de schilderkunst. Onverwacht wordt Everett op haar verliefd, maar Maudie is bang om gekwetst te worden…

Regie: Aisling Walsh; Acteurs: Ethan Hawke, Sally Hawkins en Kari Matchett. Genre: Biografie/ Romantiek; Lengte: 115 minuten; Leeftijd: vanaf 12 jaar

Locatie: Miks welzijn, Brugstraat 1, 8501 EV Joure
Kosten: € 5,-
Data: Elke derde woensdag van de maand (oktober t/m april)
Start film: 19.45 uur, inloop is vanaf 19.15 uur.

De laatste CineMiks
Maudie is tevens de laatste film onder de vlag van Miks. Zoals bekend houdt Miks welzijn per september op te bestaan. Vanaf dat moment zal het welzijnswerk worden uitgevoerd door de Tinten groep. Gezien de nieuwe werkwijze die het welzijnswerk in deze gemeente krijgt, lijkt de kans op een doorstart van CineMiks (in deze vorm en met deze naam) zeer gering.

Negen mooie filmjaren
Vanaf oktober 2010 zijn er vanuit CineMiks elke winter 7 filmavonden georganiseerd. De allereerste filmavond viel in de herfstvakantie, zodat we toen kozen voor de inspirerende animatiefilm: Up, die door 11 mensen/kinderen werd bezocht… een voorzichtig begin. Datzelfde seizoen echter hadden we ook al één van onze topavonden, met de aangrijpende film Haar naam was Sarah, waar 34 mensen op afkwamen. Verder bleken films als Intouchables, Mandela: Long walk to freedom, Philomena, Tulipani en vooral ook Wild (54 bezoekers!) echte trekkers.

Elk seizoen werd afgesloten met een Lentespecial: een middagfilm, samen eten (vaak klaar gemaakt door de vrijwilligers!) en een avondfilm. Dit seizoen hebben we er voor gekozen om al in januari een Winterspecial te organiseren.

De vrijwilligers zorgden elke keer voor een gastvrije en gemoedelijke sfeer, met aandacht voor iedereen. De pauzes waren steeds gezellig, met genoeg tijd voor een praatje met bekenden of juist voor gesprekjes met nieuwe mensen. Onder het genot van een bakje koffie of thee. Ook snuffelden mensen regelmatig tussen alle folders over activiteiten & voorzieningen op de informatietafel.

Hoe het ook verder gaat, het CineMiks team wil u laten weten dat wij altijd met veel plezier hebben gewerkt aan het samenstellen (op grond van uw keuze top 5!) en uitvoeren van een filmprogramma. We danken u allen voor uw bezoekjes en de positieve reacties.

17 april 2019 om 19:45 uur tot 22:00 uur. Woensdag 17 april: MAUDIE (2016)

Note namens de redactie van Jouregio: Wij danken iedereen die zich in het verleden en het heden hebben ingezet voor de vele uren film die werden vertoond binnen CineMiks. Wij hopen en vinden oprecht dat iedereen een nieuwe plek verdient binnen de nieuwe organisatie!