Kunstenaar Harry Arling op bezoek in Sint Nicolaasga

02-09-2019 SINT NICOLAASGA – De Groninger kunstenaar Harry Arling exposeerde met zijn Kosmotroniks al in onder meer Amsterdam en Tokio en was te zien in het programma Het Klokhuis. Zondag 1 september ging hij op bezoek in Sint Nicolaasga bij de bouwploeg van buurtvereniging De Fûgeldobbe. De bouwers maken zijn Kosmotroniks op grote schaal na voor de allegorische optocht op donderdag 5 september 2019.

Van Tokio tot Sint Nicolaasga
Aanstaande donderdag staat de jaarlijkse allegorische optocht in Sint Nicolaasga op het programma, het grootste praalwagenevenement van Noord Nederland. Praalwagens van scholen, groepen en buurten trekken ’s ochtends en ’s avonds door de verlichte straten van het dorp. Buurtvereniging De Fûgeldobbe liet zich dit jaar inspireren door de Groninger kunstenaar Harry Arling. De bijzondere creaties van Arling, gemaakt van modelbouwonderdelen en afval, fascineerden en inspireerden de buurtvereniging en worden door de bouwgroep zogezegd op grote schaal nagemaakt.

Over Kosmotroniks en Harry Arling
De Kosmotroniks van Harry Arling zijn het beste te definiëren als ‘een wereld op piepkleine schaal die je moet zien om te geloven’. Elk detail neemt je mee in een wereld die wordt overheerst door machines, waarin de mens slechts een kleine schakel in het geheel is. Arlings oog voor detail en zijn vakmanschap zorgen ervoor ‘dat je steeds weer iets nieuws ontdekt’.

Exposities en prijzen
Arling trekt met zijn Kosmotroniks de hele wereld over. Zo exposeerde hij met zijn creaties tijdens de Art Fair in Amsterdam en won hij de eerste prijs tijdens de prestigieuze International Art Fair in Tokyo. Ook was hij met zijn creaties te zien in het kinderprogramma Het Klokhuis.

De Kosmotroniks ook in het klein bewonderen? Harry Arling’s creaties zijn ’s ochtends en ’s avonds voorafgaand aan de optocht te bezichtigen bij de startplek van de optochtwagen van buurtvereniging De Fûgeldobbe.