Kraak de Code in je eigen dorp

21-12-2020 JOURE – Vanaf 24 december tot en met 31 januari, organiseert Sportbedrijf De Fryske Marren een grote interactieve speurtocht voor jeugd en jong volwassenen in gemeente De Fryske Marren. Met het spel Kraak de Code zijn er door de hele gemeente QR-codes verspreid op bijzondere plekken en zijn er prijzen te verdienen. Per dorp of stad zijn er acht codes te vinden.

De uitdaging? Kraak jij de code, of kraakt hij jou? Met behulp van QR-codes komt jouw buurt  plotseling tot leven. Het wordt een interactieve tocht waarin je op zoek kan gaan naar een veelvoudige code. De deelnemer lost raadsels op en gaat actief op zoek naar een letter. Alle acht de letters samen vormen een woord. Het woord kan worden ingestuurd en onder de goede aanmeldingen worden per leeftijdscategorie prijzen verloot.

Gewoonlijk zijn er volop activiteiten tijdens de kerstvakantie, echter dagen we je nu uit om digitaal te gaan speuren in je eigen dorp. Dit kan lopend of op de fiets en gewapend met een smartphone kun je aan de slag.