Koud met af en toe zonneschijn

06-03-2022 JOURE – Vanochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Vooral in het zuiden van het land schijnt nog volop de zon. Na een koude start van de dag klimt het kwik weer tot boven nul en aan het eind van de ochtend is het 4-5 graden.

Vanmiddag zijn er in het noorden uitgestrekte wolkenvelden. Elders is er een mix van stapelwolken en af en toe zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige noordoostenwind, 3 tot 4 Bft. De temperatuur loopt op naar maximaal 6 of 7 graden, maar de toch wel aanwezige noordoostenwind maakt het voor het gevoel wat kouder. Een lekkere dikke (winter)jas is dan ook aan te raden als je naar buiten gaat.

Vanavond en in de nacht naar maandag is er een mix van wolken en opklaringen. Het blijft droog en bij een afnemende noorden- tot noordoostenwind daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt in het westen en naar -1 tot lokaal -4 graden landinwaarts.

Morgen trekken in de ochtend nog wolkenvelden over het land, maar geregeld schijnt ook de zon. In de middag verdwijnen de (meeste) wolken en schijnt de zon op veel plaatsen uitbundig. Het blijft droog en er waait een matige oostenwind. In het noorden van het land staat nagenoeg geen wind. De temperatuur loopt op naar maximaal 7 of 8 graden.

Na opnieuw een koude nacht met lichte vorst is het dinsdag zonnig voorjaarsweer. De wind waait uit het zuidoosten en is matig van kracht en het wordt opnieuw een graadje zachter. De temperatuur loopt op naar 8 of 9 graden en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Woensdag verandert er heel erg weinig. De zon schijnt opnieuw van opkomst tot ondergang en regen wordt wederom niet verwacht. De temperatuur loopt op naar 8 of 9 graden en er waait een matige zuidoostenwind.

Ook de rest van de week en in het volgende weekend blijft het droog met flink wat zonneschijn. De zuidoostenwind is matig, aan zee en bij de Waddeneilanden soms vrij krachtig (3 tot 5 Bft) en het wordt geleidelijk wat zachter. Donderdag is het 8 tot 10 graden, in het weekend stijgt het kwik naar 9 tot 12 graden. De nachten blijven nog koud met landinwaarts lichte vorst.