Koud en grijs najaarsweer

15-11-2019 JOURE – Vandaag staat ons koud en grijs najaarsweer te wachten. In de ochtend is het 2-4 graden en bij een matige oosten- tot noordoostenwind is het lekker als je diep in je jas kunt wegduiken. In het noorden is de wind matig tot vrij krachtig en daardoor lijkt het voor het gevoel te vriezen. Op de Waddeneilanden staat een (vrij) krachtige wind en kan het tijdelijk hard waaien.

In de middag is het zo goed als droog. Als er een beetje regen valt is dat waarschijnlijk in Zeeland of helemaal in het noordoosten van het land. In de loop van de middag maken het zuidoosten en oosten kans op een glimp van de zon. Het wordt 5-6 graden en daarmee is het koud novemberweer. Vooral in de wind is het koud. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 9-10 graden.

In de avond neemt de wind in kracht af en dat maakt het voor het gevoel minder koud. De temperatuur daalt slechts een enkele graad. De avond verloopt waarschijnlijk droog. In de nacht naar zaterdag neemt de kans op regen toe. Vooral in het oosten en noorden kan het van tijd tot tijd regenen. In het zuidwesten zal het waarschijnlijk droog blijven.

Zaterdag is het bewolkt met in het noorden en oosten wat regen. In het midden is de kans op regen kleiner en in het zuiden en zuidwesten blijft het op enkele spatjes na droog. Er is veel bewolking, maar in de loop van de middag kan in het zuiden de zon soms doorbreken. Het blijft koud voor de tijd van het jaar met 6-8 graden. En er staat een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind.

In de avond en de nacht naar zondag maken de kustprovincies en het midden kans op wat licht gespetter. De temperatuur daalt naar 3-5 graden. In het zuiden en oosten is het zo goed als droog met minima rond 2 graden. Als het opklaart kan het lokaal een beetje vriezen.

Zondag blijven de kustprovincies kans houden op tijdelijk wat lichte regen en is het grijs. In het binnenland is het overwegend droog met kans op een beetje zon. Het wordt 5 graden in de Limburgse heuvels, 6-7 graden op veel andere plaatsen en 8 graden aan de westkust. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden. In de nacht naar maandag neemt de kans op regen toe.

Maandag is het grijs en zijn er perioden met regen. Aan het begin van de ochtend is het 3-5 graden en dan is het met regen waterkoud. In de middag wordt het 6 graden in het oosten tot 8 in het westen.

De dagen daarna zijn er droge perioden en valt af en toe wat regen. Soms kan de zon doorbreken, maar over het algemeen zijn er veel wolkenvelden. Later in de week stijgt de middagtemperatuur naar 8-11 graden.