Korfbaltoernooi groep 6 in Joure groot succes


10-05-2017 JOURE – Eerder vanmiddag werd er een korfbalstrijd gestreden tussen diverse basisscholen van Joure. Groep 6 van de Westermarskoalle, Sint Matheusschool, It Haskerfjild, De twa fjilden, Wumkesskoalle en EAB School deden mee aan het toernooi. De klassen werden opgedeeld waardoor er 28 verschillende groepen ontstonden die mee konden doen. 

De eerste wedstrijden begonnen om 13.30 uur op sportpark De Hege Simmerdyk. Om 14.00 uur kwam het zonnetje door en werd het een aangename sportmiddag. De indelingen van de velden zorgden voor wat onwennigheid bij de ouders en begeleiders. Diverse teams kwamen dan ook maar net op tijd voor de wedstrijd.De teams bestonden niet uit 8, maar uit vier kinderen zodat er meer speeltijd aan de bal zou ontstaan. 

Uiteindelijk werd de finale gespeeld door Haskerfjild 10 en Haskerfjild 2 die uiteindelijk gewonnen werd door Haskerfjild 2. Maar als de kinderen zich zo fanatiek en sportief inzetten, dan is natuurlijk geen een verliezer bij. De organisatie had alles prima geregeld en de planning liep strak door, een pluim voor de organisatie en helpende vrijwilligers.

Voor een sfeerimpressie kijkt u op:
http://www.facebook.com/pg/www.Jouregio.nl/photos/?tab=album&album_id=794383744058406