Koperblazers gevaagd voor bijzonder en uniek project.

07-03-2020 JOURE – De Jouster dirigent Jan Vermaning zoekt koperblazers om samen het (gelegenheid) Fanfareorkest ‚ Eartiids’ samen te stellen.
De bedoeling is om in de zomer 2020 een concert te organiseren in park Herema State te Joure. Dit nostalgische optreden zal geheel in de sfeer staan van de jaren 50/60.

Zowel repertoire als ook de (alledaagse) kleding (zelf te creëren….)
Aan de hand van het programma studeert een ieder zelfstandig zijn/haar partij in en wordt er na enkele gezamenlijke repetitie ’s een spetterend enthousiast concert gegeven. Het concert is zonder pauze en duurt een uur.
Iedereen kent wel de beroemde film van Bert Haanstra ‚ de Fanfare’.

De gelijknamige mars zal dan ook zeker ten gehore worden gebracht.
Op onderstaande dagdelen zullen de gemeenschappelijke repetities plaatsvinden en zullen dus bewust niet gaan plaatsvinden op reguliere repetitiedagen van de bestaande muziekverenigingen. Opgave: per mail cultuurpromotieimpresariaat@gmail.com

Aanvullende info:
Het doel is om op zondagmiddag 23 augustus 16.00 – 17.00 uur een prachtig concert te geven in park Herema State te Joure. Juist een middag, omdat het concert door jong en oud bezocht kan worden. Gezellig met kleedjes en stoelen in het park, soort picknick-concert. Het repertoire is nog niet helemaal bekend, maar zoals jullie weten zal dat ‚oud’ zijn. Suggesties voor het repertoire is altijd welkom.

Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden.
Deelname is dus gratis, omdat het doel lekker gezellig muziekmaken met composities uit de oude doos’ is. Zoals aangegeven moet iedereen het programma zelf instuderen. De repetities dienen er alleen voor om alles onder elkaar te krijgen en muzikale afspraken te maken.

Voorlopig zijn er drie repetities gepland (aanwezigheid bij elke repetitie is daarom wel een vereist). Noteer daarom de volgende data: 6 en 20 juni + 4 juli (generale). Allemaal ’s ochtends (9.30 – 13.00),  inclusief pauzes, eigen broodje meenemen, voor koffie/thee wordt gezorgd. De repetities zijn bewust om de 2 weken, daar iedereen eventueel zelf nog onderling sectierepetities kan inplannen. De repetities en generale vinden in Joure plaats (locatie nog niet bekend)

De Fanfare Eartiids is nog niet compleet, dus schroom niet je collega’s aan te sporen, immers het gaat een prachtig feest worden! Kun of wil je niet alle data, maar wil je wel meehelpen als vrijwilliger, geef je dan natuurlijk ook op.