Koninklijke Onderscheidingen voor de heer en mevrouw Husen


28-09-2019 LEMMER – Vandaag ontvingen mevrouw Bintje (Bettie) Husen-Schievink, geboren op 13 juli 1951, en de heer Rijndert (Rijn) Husen, geboren 10 oktober 1949, uit Lemmer allebei een Koninklijke Onderscheiding. De heer en mevrouw Husen worden daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Veltman spelde de bijbehorende versierselen op tijdens de feestelijke bijeenkomst van het 40-jarig bestaan van buurtvereniging De Noordster te Lemmer.

Mevrouw B. Husen-Schievink
Mevrouw Husen was vanaf 1979 t/m 2017 actief als activiteitenorganisator voor buurtvereniging De Noordster in Lemmer. Zij heeft zich geheel belangeloos en met nimmer aflatend enthousiasme ingezet voor de vereniging. Mevrouw Husen zorgde ervoor dat je je thuis kon en kan voelen bij de buurtvereniging. Samen met haar echtgenoot hebben zij jaarlijks veel activiteiten georganiseerd voor leden en niet leden van de grote wijk Noord te Lemmer. Daarbij heeft zij, als mede buurthuisbeheerder veel tijd en energie gestoken in het draaiend houden van het verenigingsgebouw Het Sterrehuis, dat op 9 maart 1990 is geopend.

Haar grote kracht lag in het organiseren van activiteiten en het betrekken van leden en niet leden bij deze activiteiten. Daarbij was niets haar te gek en nam ze vaak het voortouw. Zij organiseerde onder andere het darten, het klaverjassen, de bingo’s, het stijldansen, het muziek maken, het knutselen waarbij jong en oud welkom waren, het Country en Linedance, het koken, de kindermiddagen, het knutselen etc.

Daarnaast zorgde zij vaak voor entertainment tijdens bijeenkomsten en zong zij al dan niet alleen, met duo of band. Tevens verzorgde zij meestal de catering. Bij alle activiteiten was zij aanwezig en verzorgde zij de voorbereidingen, de uitnodigingen, de inkoop van prijsjes en de nazorg c.q. het opruimen. Als haar partner voor werk in het buitenland verbleef nam zij ook alle andere werkzaamheden zoals de inkoop, inrichting/aankleding buurthuis, schilderwerk binnen en buiten, bardiensten voor diverse activiteiten en alle andere voorkomende werkzaamheden in- en rondom het buurthuis voor haar rekening.

De heer R. Husen
De heer Husen is vanaf 1979 actief als voorzitter van Buurtvereniging De Noordster en vanaf 1990 kwam hier het beheer van het buurthuis bij. Als voorzitter zorgt hij al jarenlang voor het in stand houden van de buurtvereniging en heeft hij de dagelijkse leiding op zich genomen van het buurthuis Het Sterrehuis, samen met het bestuur en de vrijwilligers van de vereniging. De heer Husen zorgt ervoor dat op feestdagen het buurthuis open is voor de eenzame medemens en voor alleenstaanden.

Ook op andere dagen zorgt hij dat het buurthuis open is voor bijvoorbeeld jubilea, evenementen, huwelijksfeesten, vrijwilligersfeesten en ook condoleancebijeenkomsten. Hij regelt alles met betrekking tot de catering en de inkoop voor deze dagen. Daarnaast is hij websitebeheerder, klusjesman, regelt hij de bardiensten en doet hij secretariswerk, houdt de ledenadministratie bij en is financieel verantwoordelijke en schoonmaker.

Ook werd het clubblad grotendeels door de heer Husen gemaakt. Hij regelde de sponsors en zorgde voor de kopij en bracht dit tot het clubblad. Nog steeds is hij dagelijks met de vereniging bezig in de vorm van openen, sluiten, toezicht houden, vergadering leiden, inkopen doen en website beheren. Het aantal uren dat de heer Husen zich heeft ingezet is extreem hoog te noemen.