Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Afke van der Kooi

09-10-2020 JOURE – Op zaterdag 3 oktober ontving mevrouw Afke Elisabeth van der Kooi (21-07-1947) uit Sintjohannesga een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Van der Kooi is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Burgemeester Veenstra overhandigde haar het bijbehorende versiersel tijdens de themadag van de F.E.S. voor de drie noordelijke provincies.

Mevrouw Van der Kooi is al sinds 2005 actief als vrijwilliger bij F.E.S. (Fibromyalgie en Samenleving). De eerste jaren als contactpersoon en vanaf 2007 als regiobegeleider en provinciaal coördinator. Daarnaast coördineert ze samen met een collega-vrijwilliger de activiteiten in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Namens de provincies Groningen, Drenthe en Friesland zit zij in het landelijk breed overleg. Ze bereidt vergaderingen voor, organiseert jaarlijks een etentje, benadert de ziekenhuizen waar de inlopen worden gedaan, onderhoudt contact met andere patiënten-organisaties en is zeer begaan me de andere contactpersonen in de provincies. Tot slot is zij ook degene die zorgt voor de contacten met de directie, het kantoor van de F.E.S., het bestuur, de beurscommissie en andere commissies.