Koninklijke Onderscheiding voor de heer J. de Vries

15-06-2019 IDSKENHUIZEN – Vandaag ontving de heer J. de Vries uit Idskenhuizen een Koninklijke Onderscheiding. De heer De Vries is lid geworden in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veenstra speldt hem het bijbehorende versiersel op tijdens de familiedag voor de leden (en andere belangstellenden) van de voetbalvereniging VVI in Idskenhuizen.

Actief bij voetbalvereniging VVI Idskenhuizen
De heer De Vries is sinds 1992 tot op heden op vele fronten actief bij voetbalvereniging VVI in Idskenhuizen. Hij trad direct toe als bestuurslid en werd een jaar later ook penningmeester. Naast deze bestuurlijke taken was hij ook betrokken bij vele andere activiteiten, zoals het maken en verspreiden van het clubblad, het onderhoud van de speelvelden en kleedruimtes en het verzorgen van de keeperstraining voor de jeugd.

Bestuurslid en penningmeester bij buurtvereniging Moleneind e.o.
Van 1981 – 1991 was de heer De Vries als bestuurslid en penningmeester actief bij voormalig buurtvereniging Moleneind en omstreken in Drachten. Ook hier was hij naast zijn bestuurlijke functies op vele andere fronten actief, zoals het organiseren van onder andere: feestavonden, bingoavonden, uitjes voor jong en oud, de avondvierdaagse en nog vele andere activiteiten.

Medebeheerder dorpshuis De Stjelp
Vanaf 2011 tot op heden is de heer De Vries actief als medebeheerder van dorpshuis De Stjelp in Idskenhuizen. Maandelijks was hij aanwezig bij de vergadering van het Stichtingsbestuur. Bij diverse activiteiten, zoals de spelletjes met Koningsdag, is hij aanwezig om de catering te verzorgen. Ook is hij de initiator van het tweewekelijkse stamppotbuffet voor (alleenstaanden) inwoners van Idskenhuizen en assisteert hij bij deze buffetten.

Op verzoek organiseert hij verjaardagfeesten voor voornamelijk de oudere dorpsbewoners van Idskenhuizen. Hij stuurt de vrijwilligers aan bij bardiensten en hij helpt zelf ook zeer regelmatig mee bij het draaien van bardiensten. Ook organiseert hij de nazit bij begrafenissen van overleden dorpsbewoners. Tot slot regelt hij de inkoop en nam en neemt de zaken waar bij de afwezigheid van de (huidige) beheerder van dorpshuis De Stjelp.