Komende week kouder en zonniger dan normaal eind februari


19-02-2018 JOURE – Komende week gaat de temperatuur flink dalen. De minimumtemperatuur ligt vanaf dinsdag tussen de -1 en -6 en de maximumtemperatuur rond de 5 graden.
Dat is ongeveer 3 graden kouder dan het meestal is rond deze tijd van het jaar. Dat komt door koude lucht die uit Noord-Europa onze kant op komt, volgens WeerPlaza. Vanaf woensdag gaat de temperatuur elke nacht onder het vriespunt.

De rest van de winter was het gemiddeld veel warmer dan de afgelopen jaren. Op een aantal koude weken na, was het meestal een paar graden warmer dan normaal. Voor schaatsverenigingen is er hoop op een ijslaag dik genoeg om te kunnen schaatsen. Doordat het water nog koud is, bevriest het sneller. Overdag komt de temperatuur echter altijd boven het vriespunt uit, wat het ijs geen goed doet.

Daarnaast blijft het enorm zonnig. Deze februari is al veel zonniger dan januari en december. Zondag heeft de zon al evenveel geschenen als gemiddeld in februari. Daardoor kan het, zeker uit de wind, warmer aanvoelen dan het is.