Komende dagen meer zon

02-03-2022 JOURE – De komende dagen is er flink wat ruimte voor de zon. Donderdag wordt het 7 tot 12 graden, maar de dagen daarna wordt het kouder met in het weekend maxima van 5 tot 8 graden en in de nachten veelal lichte vorst.

Vanochtend is het droog en wisselend bewolkt met in het westen en noorden veel wolken en in het zuiden en oosten zonneschijn. In de vroege ochtend varieert de temperatuur van -1 graad in Limburg tot 4 graden aan de westkust. Eind van de ochtend is het 5 tot 8 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. 

Vanmiddag is het op veel plaatsen vrij zonnig. In het zuidwesten komt veel hoge bewolking voor, waarbij de zon moeite heeft om er doorheen te schijnen. Het wordt 7 graden op Terschelling, 9 graden in Amsterdam en Groningen en 10 graden in Gelderland, Brabant en Limburg. De wind is matig en waait uit het oosten tot noordoosten. Op de Waddeneilanden kan de wind later in de middag vrij krachtig zijn, 5 Bft.

Vanavond zijn er brede opklaringen en koelt het rap af. Eind van de avond ligt de temperatuur landinwaarts rond het vriespunt en in de nacht naar donderdag komt het op veel plaatsen tot een graadje vorst. In het oosten kan het kwik regionaal dalen tot -3 graden. In Zeeland blijft de temperatuur iets boven nul. 

Morgen wordt een droge dag met flink wat zonneschijn. Het wordt iets warmer dan morgen met 7 graden op de Waddeneilanden, 10 graden in Amsterdam en lokaal 12 graden in Zuid-Nederland. De meest matige oostenwind maakt het voor het gevoel wel een aantal graden kouder dan de thermometer aangeeft. 

Ook vrijdag is het zonnig en droog. Het wordt 7 tot 10 graden en er waait nog steeds een koud windje uit het oosten tot zuidoosten. Dit zijn overigens hele gebruikelijke middagtemperaturen voor begin maart. 

Het weekend start met een droge zaterdag. Daarbij is er een afwisseling van wolken en zon. De maximumtemperatuur varieert van 5 graden op Texel tot 8 graden in het zuidoosten en daarmee is het kouder dan de dagen ervoor. De wind zit nog steeds in de oosthoek. In de nacht komt het op uitgebreide schaal tot lichte vorst.

Zondag waait de wind uit het noordoosten tot oosten. Het wordt opnieuw 5 tot 8 graden en het weerbeeld bestaat uit wolken en zon. Er is een kleine kans op een (winters) buitje.

Begin volgende week is het overwegend droog met een mix van wolken en zon. De maxima liggen rond 7 graden en in de nachten vriest het op veel plaatsen licht. Later in de week neemt de kans op een zachter weertype toe. Daarbij stijgt ook de kans op regen.