Komende dagen kouder met mogelijk natte sneeuw


27-12-2017 JOURE – Door de toenemende buienactiviteit en dalende temperaturen neemt de kans op natte sneeuw de komende dagen toe. Vanaf het weekend zal de temperatuur iets stijgen waardoor oudejaarsavond waarschijnlijk nat zal verlopen. Dit komt door een lagedrukgebied die vanaf woensdag voor veel bewolking en perioden met regen zal zorgen. In de middag kan de zon zich wel kort laten zien, maar daarna zal de dag weer regenachtig verlopen.

In de avond draait de wind aan de kust. Het kan daar dan zelfs stormachtig worden met de wind naar het noordwesten. In het binnenland neemt de windkracht juist iets af. ’s Nachts daalt de temperatuur vervolgens naar zo’n 3 graden. Donderdag zullen de buien toenemen. Dat gaat soms samen met hagel of wat onweer. In het binnenland kan ook natte sneeuw volgen. De temperatuur ligt donderdag overdag rond de 4 graden. Daarna is er op vrijdag kans op lichte vorst met temperaturen rond de 2 graden.

Oudejaarsavond op zondag lijkt momenteel redelijk onstuimig te verlopen. Aan zee wordt windkracht 6 tot 7 verwacht met windstoten tot 80 kilometer per uur, ook is er een redelijke kans op regen.